Sportmassage

Doel van sportmassage is de lichamelijke conditie te behouden, te verbeteren en of de eventuele nadelige gevolgen van het sporten of je werk of stress weg nemen of deze zo min mogelijk te doen voelen.

Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren en zorgt ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Regelmatig masseren draagt bij tot sneller herstel waardoor je beter kunt presteren op zowel sport- als werkniveau. Terugkeer van blessures kan hiermee ook worden voorkomen.

Bij een sportmassage wordt stevig gemasseerd, waarbij bijvoorbeeld bindweefsel wordt losgemaakt en knopen uit je spieren worden gehaald. Daarvoor moet er diep in je spieren gemasseerd worden, wat niet altijd prettig aanvoelt. Bedenk dan dat je even door de zure appel heen moet bijten, voordat je je beter gaat voelen. Je lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt door mij verholpen. Overigens zal ik altijd in de gaten houden of de pijn niet te heftig wordt.

De benaming sportmassage wekt de indruk dat dit alleen voor sporters is maar dat is niet juist. Iedereen mag gemasseerd worden, mits er geen contra-indicaties aanwezig zijn.